2104969069 Nίκαια 21069004040 Πετράλωνα elanapaiksoume@gmail.com Π.Ράλλη 232-Νίκαια (Πλ.Δαβάκη) Κειριαδών 7, Πετράλωνα
Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Μάνα, Μητέρα, Εργαζόμενη Μαμά

Οι πολλαπλοί ρόλοι μιας γυναίκας αλλά με κυρίαρχο αυτόν της μητέρας, όπως η φύση όρισε πολλές φορές δημιουργούν μέσα μας «κόμπους» που καλούμαστε να λύσουμε σε στιγμές που καθορίζουν την προσωπική μας εξέλιξη.

Κανέλλας Δημάκου

MEd. MBA

Life Coach

Στιγμές-σταθμούς στη ζωή μας ή αν θέλετε φάρους που θα αναδείξουν την επόμενη φάση, το επόμενο στάδιο και ζητούν την σωστή απόφαση για την καλύτερη συνέχεια και την πιο ομαλή μετάβαση με όσο το δυνατόν λιγότερες αρνητικές σκέψεις.

Οι λύσεις είναι πάντοτε μέσα μας!

Ακούγοντας το ένστικτο μας αφού ησυχάσουμε με τις δραστηριότητες των ρόλων της καθημερινότητας ή των κοινωνικών μας ρόλων, συχνά μπορούμε να ανακουφιστούμε και να προχωρήσουμε με χαμόγελο και εσωτερική δύναμη.

Οι σκέψεις μας γίνονται λέξεις και στη συνέχεια πράξεις δίνοντας τους την απόχρωση που εμείς επιλέγουμε.

Κι όπως όλα στη φύση έτσι κι η διαδικασία της τεκνοποίησης έχει το χρόνο της για να ωριμάσει μέσα μας η ιδέα και να εξελιχθεί η διαδικασία της μητρότητας, έως ότου επιστρέψει ο ρόλος της εργαζόμενης  γυναίκας και πάλι στον καθρέφτη μας, μας κλείσει το μάτι και μας ρωτήσει : ‘έτοιμη’;

Ο μεγαλύτερος φόβος της μαμάς που εργαζόταν πριν γεννήσει είναι ότι επιστρέφοντας στη δουλειά, με τα απαιτητικά ωράρια και την κούραση που αυτά συνεπάγονται, θα χάσει σημαντικές στιγμές από την ανάπτυξη του μωρού της.

Ποιο το όφελος όμως με το να παραμένει στο σπίτι και να αισθάνεται «εγκλωβισμένη»; Μήπως χάνει άλλα, εξίσου σημαντικά πράγματα, όπως την πραγμάτωση των ονείρων της για προσωπική ανάπτυξη, για δημιουργία αλλά και για επαγγελματική εξέλιξη;

Εάν και εφόσον το γεγονός ότι εργάζεστε -ή εργαζόσασταν- αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς σας τότε ήρθε η ώρα της επιστροφής, στον εργασιακό σας χώρο.

Αλλά κυρίως στον εργασιακό σας ρόλο.

Στην πτυχή της προσωπικότητας σας που σας γέμιζε πριν τον τοκετό αλλά τώρα δεν είναι ίσως η πρώτη σας προτεραιότητα.

 Ένα σημαντικό ζήτημα σε αρκετές συζητήσεις στα σεμινάρια ή τις κατ’ ίδιαν συνεδρίες στη διάρκεια των life coaching sessions παγκοσμίως είναι αυτό το life-working balance.

 Σε μία κοινωνία όπου η παγκοσμιοποίηση και οι ιντερνετικοί ρυθμοί ζωής κάνουν τον συναγωνισμό και τον ανταγωνισμό πολλές φορές στους χώρους εργασίας μας, έως και αμείλικτους για τη θέση που προσπαθήσαμε τόσο πολύ στην διάρκεια της καριέρας μας.

Η μαγική λέξη εδώ είναι ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ!

Ναι, μάλιστα.

Η εσωτερική ισορροπία στους ρόλους μας.

Τίποτα δεν θα είναι πια ίδιο αν είμαστε μαμάδες για πρώτη φορά αλλά η μαγική αίσθηση του πιο σημαντικού ρόλου στην ιστορία της ανθρωπότητας  μπορεί να τα κάνει όλα πιο απλά. 

Είμαστε αυτό που είμαστε γιατί ένα σύνολο προσπαθειών στο να κατακτήσουμε τα θέλω μας, μας έφερε σε αυτό το σημείο που βρισκόμαστε σήμερα. Γιατί το θέλω μας για το θείο δώρο της μητρότητας ήταν τόσο ισχυρό που έγινε πραγματικότητα.

Όταν εμείς ως μητέρες είμαστε χαρούμενες με την προσπάθεια και τις επιλογές μας τότε και το μωρό, το νήπιο, το παιδί μας θα εκπέμπει την ίδια ευχαρίστηση και χαρά.

Ας βάλουμε όρια, λοιπόν, στις αγωνίες, τις προτροπές και συμβουλές των άλλων γύρω μας, τα παραδείγματα και τις όποιες άστοχες ενοχές κι ακούσουμε το μέσα μας για το επόμενο βήμα που είναι να βγούμε έξω από το σπίτι και να συνεχίσουμε στο επόμενο στάδιο της εργασίας.

Η απόφαση που θα πάρετε για το χρονικό σημείο που θα  επιστρέψετε στα καθήκοντα σας ανάλογα τα πρέπει και τα μπορώ πρέπει να είναι η πιο λειτουργική για εσάς και την οικογένειά σας.

 Οι ψυχολόγοι σχεδόν κάθε προσέγγισης, υποστηρίζουν πως στους πρώτους έξι μήνες της ζωής του, το μωρό εκδηλώνει την έντονη επιθυμία να βρίσκεται κοντά σε ένα και μόνο πρόσωπο, τη μητέρα.

Είναι λοιπόν πολύ φυσιολογικό, όταν αποχωρίζεται το πρόσωπο αυτό να υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες να βιώσει και να εκφράσει έντονα κάποιες φορές τη δυσφορία του.

Όταν η μητέρα αντικατασταθεί με κάποιο σχετικά άγνωστο πρόσωπο που θα αναλάβει το μεγάλωμα του τις ώρες που εκείνη θα επιστρέψει στα επαγγελματικά της καθήκοντα και θα απουσιάζει από κοντά του εκείνες τις στιγμές που είχε συνηθίζει να μοιράζεται τρυφερά μαζί του.

  Η αλλαγή του προσώπου που θα φροντίζει το μωρό σας, θεωρώ πως πρέπει να γίνει πολύ σταδιακά και με την δική σας κάθε φορά παρουσία και στη συνέχεια απουσία από την εικόνα του αλλά και τις αισθήσεις του γενικότερα.

Άλλωστε στους 10 μήνες, το βρέφος αρχίζει να αυτονομείται και να αναπτύσσει τις δεξιότητες του παίζοντας με τα παιχνιδάκια του για να πάρει ευχαρίστηση και να εξελίξει τον εγκέφαλο και τις αισθήσεις του.

 Αυτό έχει σαν συνέπεια, ένας σύντομος αποχωρισμός να του είναι πιο υποφερτός καθώς θα απασχολείται με δραστηριότητες στις οποίες θα μπορούσατε να συμμετέχετε τις ώρες που βρίσκεστε μαζί του, επιστρέφοντας από την εργασία σας.

Οι ειδικοί συμπληρώνουν, βέβαια, ότι η μεγαλύτερη αυτονομία έρχεται μετά τα 2,5 χρόνια, ενώ στα 3,5 χρόνια το παιδί μπορεί να μείνει αρκετές ώρες μακριά από τη μητέρα του χωρίς να αισθάνεται ανασφάλεια.

Ασφάλεια και ποιότητα στο χρόνο που θα βρίσκεστε μαζί του και θα επικοινωνείτε κυρίως μαζί του το συναίσθημα σας είναι οι δύο βασικοί παράγοντες για να αισθάνεστε και οι δύο γεμάτοι και να ταυτίσετε γιατί όχι συμπεριφορές αλληλεπιδρώντας στις ανάγκες σας. Η σχέση του παιδιού με τους γονείς του κυρίως αλλά και με εκείνους που το φροντίζουν είναι πολύ σημαντική για την ψυχοσυναισθηματική του ανάπτυξη.

    ‘’Η μεγαλύτερη επιθυμία όλων μας είναι η εσωτερική μεταμόρφωση.

   Η επιθυμία για χρήματα δεν είναι τίποτε, η επιθυμία για περισσότερη      δύναμη,    για κύρος δεν είναι τίποτε. Η μεγαλύτερη επιθυμία είναι η ονομαζόμενη πνευματική επιθυμία.

Και μόλις εμπλακείτε σε αυτήν την επιθυμία είναι πολύ πιθανόν να μην είστε ευτυχισμένοι.

Η μεταμόρφωση είναι δυνατή μόνο με την άφεση μέσα σε αυτό που υπάρχει, οτιδήποτε υπάρχει. Η χωρίς όρους αποδοχή του εαυτού μας, φέρνει τη μεταμόρφωση.’’ υποστηρίζει ο OSHO.

 Κι αναρωτιέμαι ακόμα: υπάρχει άραγε ο τέλειος γονιός;

 Ας το παραδεχτούμε, δεν υπάρχει τέλειος γονιός!

              Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός γιατί απλά είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ!

Περιμένω τα μηνύματα, τα σχόλια και τις απόψεις σας ..

Your personal life coach Email: kanelladimakou@gmail.com  

Για ραντεβού : Παιδότοπος ΕΛΑ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ: Κειριαδών 7. Κάτω Πετράλωνα

216 900.40.40

Ακολουθείστε μας στα Social Media
Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On Twitter